Cea mai buna perna ortopedica pentru sezut

Eu personal, un apicultor si un antreprenor online, stau foarte multe ore pe scaun in fata laptopului. Pe langa orele de la laptop, in functie de profesia si de activitatile tale de zi cu zi tu probabil mai poti adauga si alte ore la volan in trafic sau in diferite alte ipostaze, fie ca poate ca te pui sa meditezi jumatate de ora in fiecare zi fie ca stai la masa cu familia si apoi sa povestiti diferite lucruri personale.

femeie stand la birou in fata calculatorului

Cat de mult stam pe scaun?

Dupa cum poti face un calcul, majoritatea dintre noi stam estimativ 8 ore pe zi in fund iar British Heart Foundation a ajuns la concluzia ca englezii stau mai mult de 9.5 ore pe zi stand ceea ce este enorm. Pe langa cele ~8 ore state in sezut, putem adauga alte 8 ore in care pozitia noastra e de o importanta extrema, iar aici ma refer la timpul in care ar trebui sa dormim dar vom lasa acest subiect pentru alta data.

Ce ar trebui sa facem?

Din moment ce petrecem atat de mult timp pe scaun sau stand jos, este foarte firesc sa cautam metode prin a face cat mai comoda sederea noastra pentru ca tot acel timp constituie mai mult de o treime din viata noastra iar asta ne afecteaza fara nici o indoiala sanatatea si durata de viata.

Cum alegem cea mai buna perna?

Cel mai rapid si mai sigur mod de a mentine o pozitie sanatoasa si confortabila, este folosind cea mai buna perna ortopedica pentru stat pe scaun iar criteriile pe care trebuie sa le analizez pentru a o gasi sunt urmatoarele:

diferite forme de perne ortopedice pentru sezut

1. Forma este un factor important care te poate ajuta sa te simti comod.

Simtindu-te comod, vei sta intr-o pozitie sanatoasa si astfel vei putea sa eviti probleme grave ce pot aparea, precum hernia de disc, care nu apare doar din cauza ridicarii greutatilor mari ci si din cauza posturii incorecte asa cum spune si domnul Doctor Ion Bogdan Codorean pe siteul Artrosport.ro.

De asemenea, forma, si caracteristica #2 poate sa ofere si o ventilatie naturala a acelei zone, astfel incat vei transpira mai usor in zona sezutului.

Personal, am folosit ani de zile o perna normala pentru ca scaunul pur si simple mi se parea mult prea tare. Producatorii de scaune din ziua de azi nu sunt interesati de confortul tau si de cat de mult stai iar felul in care se produc scaunele este acelasi de ani multi de zile iar noi, utilizatorii, trebuie sa gasim solutii pentru aceste probleme. In plus scaunul se uzeaza destul de repede, asa ca o alegere foarte buna este sa iti iei o perna pe care poti sta.

2. Materialul

Desi nu te astepti la asta, statul in sezut pune multa presiune pe sistemul nostru muscular si osos asta datorita faptului ca omul nu a stat niciodata jos cum stam noi acum pentru ca acum mii de ani el alerga, vana, inota, dormea… era mereu in miscare si lupta pentru supravietuire.

Acum mancam stand jos, muncim la fel, ne miscam pe sute si mii de kilometrii la fel… e clar ca este o problema grava pentru noi!

Cu cat materialul este mai confortabil si face corpul sa “uite” ca sta jos, cu atat e mai bine pentru sanatatea noastra iar cel mai bun material, asa cum este demonstrat si in cazul somnului si al pernelor de dormit, este spuma cu memorie!

Ea este suficient de tare pentru a sustine intreaga suprafata folosita dar nu atat de tare incat sa cauzeze discomfort si oboseala prematura iar pe langa sustinere, spuma cu memorie poate fi construita in asa fel incat sa mentina acea zona cat mai racoroasa.

3. Mobilitatea ei

O perna pentru sezut poate fi utilizata in mai multe moduri dupa cum am zis mai inainte iar atunci cand vrei sa o iei de pe scaunul de la birous si sa o pui pe scaunul din bucatarie sau din masina, vei avea nevoie de un maner. Astfel vei putea cara pe langa perna si alte obiecte de care ai nevoie si nu va trebui sa iti fortezi musculatura mainilor pentru a o tine in mana.

4. Aderenta ei

Stim cu totii cum stam pe scaune in acele x ore si cum ne foim si ne miscam sau de cate ori ne ridicam pentru a lua pauze sau pentru a face alte lucruri si tocmai de aceea vrei ca perna ta sa aiba o suprafata anti-alunecare. Ca sa o pui pe scaun si sa nu iti faci griji ca va cadea cand te ridici de pe scaun. Pur si simplu sa consideri ca face parte din scaun.

Sfat final

Speram ca acest ghid sa te indrume catre cea mai buna perna pentru tine! Iti recomandam sa inceteaza sa mai suferi si sa te plangi ca ai amortit pe scaun si sa incerci o perna ortopedica pentru ca vei simti schimbarea pe fundul tau.. la propriu.

Pe langa o perna pentru sezut mai poti folosi si alte perne si suporturi gen un suport pentru incheietura atunci cand folosesti mouseul, o perna lombara dar si o perna pentru picioare iar pe langa acestea poti folosi si un corset pentru indreptarea spateului, ca sa te asiguri ca postura ta este cat mai corecta in tot timpul cand stai jos.

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare